Supply Chain Manager – Tilburg

Introduction

Fixami is een snelgroeiende e-commerce organisatie met een inhouse logistieke operatie. Fixami is al 10 jaar hét adres voor de verkoop van gereedschap aan professionals en thuisklussers. Met eigen webwinkels, via marketplaces en een eigen showroom is Fixami actief in Nederland (marktleider met Gereedschapcentrum.nl), België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje (Fixami).

 De oprichters van Fixami zijn in 2007 begonnen met het aanbieden van (tweedehands) gereedschap via Marktplaats. In januari 2009 werd de eerste webwinkel gereedschapcentrum.nl geopend. In 2016 is er onder de naam Fixami een Belgische website geopend. In dat jaar maar ook in 2017 werd een FD Gouden Gazellen Award voor de snelst groeiende organisatie in Zuid-Nederland gewonnen. Door de snelle groei is Fixami in 2018 verhuisd naar een groter pand en in 2019 wordt er wederom een FD Gouden Gazellen Award gewonnen. Om de snelle groei te faciliteren is Foreman Capital als investeerder bij de organisatie gekomen. Sinds 2021 is Fixami gevestigd in het huidige, nieuwbouw, pand waar voldoende ruimte is voor verdere groei. Eén van de groeistappen is de recente overname van verfwebwinkel.nl met activiteiten in Nederland en België.


Positie

Fixami is gevestigd in Tilburg in een warehouse van 13.500 m2 inclusief 3 mezzanine vloeren in het outbound gedeelte en exclusief de kantoren. Het warehouse is conventioneel ingericht en draait op een in-house ontwikkeld ERP systeem. Er zijn ca. 170 FTE werkzaam bij Fixami, waarvan ca. 100 FTE (7 dagen/week in 3 shiften en veelal parttimers zoals studenten) in het warehouse en 10 FTE op inkoop.  In het warehouse liggen 15,000 SKU’s op voorraad en daarnaast worden er ongeveer 60,000 items via crossdock geleverd aan de klanten van Fixami in Europa. Maandelijks worden er ongeveer 40,000 orders (100,000 orderregels) vanuit Tilburg via diverse integrators verzonden.

Om de groei en ambities op de juiste manier te blijven ondersteunen, is er behoefte aan verdere optimalisatie van de supply chain, van inkoop tot verzending van de bestellingen aan de klanten. De Supply Chain Manager werkt continue aan een optimale vertaling van klant en organisatiebehoeften naar een efficiënte en stabiele supply chain. De Supply Chain Manager is dé kartrekker van de benodigde veranderprocessen over de verschillende afdelingen, processen en systemen.  

De Supply Chain Manager is verantwoordelijk voor de efficiëntie van de gehele supply chain, dus: voor het budget, de productiviteit, het inkoopproces en het QHSE-beleid. Je krijgt de kans om (met je eigen visie) bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de organisatie, systemen en processen. Onderdeel hiervan is de afweging of én wanneer over te gaan tot implementatie van een WMS en nieuw inkoopsysteem (nu allemaal in-house ontwikkeld).  

De afgelopen maanden is de warehouse organisatie heringericht door een interim Warehouse Manager. De volgende stap in de ontwikkeling is het verder optimaliseren van de teams, de processen en systemen van de supply chain waar ook het inkoopproces en de retourprocessen een belangrijk onderdeel van zijn. 

De focus voor de eerste maanden zijn (o.a.):
– voorraadnauwkeurigheid;
– inkoopprocessen, waaronder het koppelen van inkoop aan inbound en supplier management;
– transparantie creëren in cost-to-serve van het assortiment;
– optimalisatie transportkosten;
– integratie van werfwebwinkel.nl in de huidige operatie.

De Supply Chain Manager geeft direct leiding aan de warehouse supervisor (operationeel verantwoordelijke) en de ondersteunende functies in het warehouse (HR business support, Inventory Control en facilities). Daarnaast geeft de Supply Chain Manager leiding aan de teamlead inkoop. 

De Supply Chain Manager maakt onderdeel uit van het senior managementteam en rapporteert direct aan de CFO.


Profiel

Je bent gedreven en krijgt energie van samen resultaat boeken. Je bent een natuurlijk leider en houdt ervan de supply chain optimaal in te richten en uit te voeren, van silo’s naar cross functioneel. Je kunt uitstekend procesmatig denken en streeft naar continue verbetering. Je hebt ervaring in het aansturen van verandertrajecten, waarbij je transparant acteert richting zowel medewerkers als managementteam. Je weet als geen ander de teams te motiveren, te coachen en verder te ontwikkelen. Daarbij spreek je de taal van de vloer en ben je sparringpartner van de directie en de commerciële teams. Daarnaast ben/heb jij: 
• HBO/WO, in de richting van bijvoorbeeld (technische) Bedrijfskunde, Logistiek of Supply Chain Management;  
• Minimaal 5 jaar ervaring als supply chain / logistiek manager, bij voorkeur in de e-commerce of retail; 
• LEAN / Six Sigma certificering is een pré;
• Goede kennis van en ervaring met automatisering en mechanisering;
• Ervaring met ERP-systemen en bij voorkeur WMS;
• Je bent gedreven, overtuigend, resultaatgericht en kijkt met een ‘LEAN-bril’ naar processen; 
• Je hebt een zelfstandige en flexibele werkhouding en bent in staat tot snelle en doeltreffende besluitvorming te komen;
• Je weet strategie te vertalen naar operatie maar ook to-the-point business cases te maken voor mede-directieleden en investeerder;
• Door je pragmatische aanpak weet je creatieve logistieke oplossingen te bedenken;
• Uitstekende people management skills;
• Je bent communicatief sterk, zowel in het Nederlands als in het Engels. 

Application

Edwin Tuyn | +3165908052

Personal profile

PDF, DOC, DOCX (max 20 MB)

Contact Details

Scroll to Top