Supply Chain Manager – Enkhuizen

Edwin Tuyn | 10 April 2021

Organization

Pipelife is een toonaangevende internationale fabrikant van duurzame leidingoplossingen die mensen en gemeenschappen verbinden met water, energie en data. Pipelife produceert en levert een compleet assortiment kunststof leidingsystemen, hulpstukken en intelligente oplossingen op maat. Pipelife’s doel is om de nodige infrastructuur te bieden om een veiliger, gezonder en zorgelozer leven te creëren voor huidige en toekomstige generaties. Pipelife’s producten bevinden zich achter muren, in vloeren, ondergronds en zelfs op de zeebodem.


Door verschillende acquisities, waaronder de overname van de Belgische Preflex Groep in 2017 en producent van elektroaccessoires Reddy in 2019, evenals investeringen in productie-efficiëntie en capaciteit, heeft Pipelife een marktleiderspositie gekregen in de markt van elektrische installaties.


Pipelife verankert en verstevigt haar leiderspositie door in te zetten op duurzaamheid, toepasbaarheid en installatiegemak. Dankzij de samenwerking met klanten en haar ervaren en gedreven team van experts verleggen ze continu grenzen en ontwikkelen ze vernieuwende producten en systemen. Zo draagt Pipelife actief bij tot de duurzame distributie van water, energie en data.


Binnen Pipelife Nederland worden ruim 10k orderregels per maand afgehandeld. De hoofdlocatie van Pipelife Nederland is gevestigd in Enkhuizen, waar zich op verschillende locaties productieafdelingen, de commerciële afdeling, de logistieke tak en ondersteunende afdelingen zoals IT en P&O bevinden. Deze hoofdlocatie heeft meerdere opslaglocaties verdeeld over Enkhuizen, Wervershoof en Andijk. Ook de internationale R&D afdeling en de internationale business unit Soluforce zijn in Enkhuizen gevestigd. In ‘s-Gravendeel bevindt zich tevens een productieafdeling en ook in en rondom ’s Gravendeel bevinden zich diverse opslaglocaties, echter een stuk beperkter ten opzichte van locatie Enkhuizen. Binnen Pipelife Nederland is er totaal 22k m² aan opslagruimte binnen en 67k m² aan opslagruimte buiten, dit is beiden snelgroeiende.

Pipelife Nederland telt ruim 230 medewerkers en behoort tot de Pipelife Group, onderdeel van Wienerberger AG. De Pipelife Group heeft 26 vestigingen in Europa en de VS en ruim 2.600 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wenen, Oostenrijk.

Function

Als Supply Chain Manager binnen Pipelife Nederland BV ben je verantwoordelijk voor de leverbetrouwbaarheid en goederenstroom van alle Pipelife B.V. producten. Je ondersteunt en/of leidt waar nodig ook grotere Europese Supply Chain projecten. Een overkoepelende rol binnen de gehele Pipelife Supply Chain. Je bent verantwoordelijk voor de (optimalisatie van de) logistieke eenheden en goederenstroom en de supply chain afdeling. De Supply Chain afdeling waar jij direct leiding geeft bestaat uit vier medewerkers en indirect 35-40 medewerkers. Deze vier medewerkers bestaan uit de Warehouse Manager, Teamleider Supply Chain Planning, Supply Chain/Project Planner, en de Senior Buyer. In deze positie draag je er tevens aan bij om de afdeling Supply Chain verder op de kaart te zetten en te optimaliseren binnen Pipelife.

Als Supply Chain Manager rapporteer je aan de Operations & Supply Chain Director en maak je onderdeel uit van het Operationeel Management Team.

In deze positie zul je o.a. met het volgende aan de slag gaan:
Supply chain (jaar)plan
Optimalisatie van de warehouse activiteiten
Strategie-ontwikkeling
Kwaliteit van de besturing
Verbetercultuur
Inkoop transport
Veilige werkomgeving
Personeelsmanagement
Voorbeelden van zaken waar je je de eerste maanden mee bezig zult houden: Vernieuwen van logistieke transportcontracten en optimalisaties aan de zijde van supply chain planning.


Requirements

Jij:
hebt een achtergrond in de logistiek en een opleiding op HBO/WO-niveau;
hebt aantoonbare leidinggevende ervaring en natuurlijk leiderschap;
hebt ruime kennis en ervaring met transport, bij voorkeur binnen de procesindustrie;
hebt ervaring met verbeterprocessen en deelnemen aan verbeteringstrajecten;
bezit uitstekende communicatieve vaardigheden;
hebt een sterk organisatie gevoel;
staat stevig in je schoenen om zaken te coördineren;
neemt initiatief en bent zelfsturend;
bent down-to-earth en daarnaast diplomatisch sensitief zodat je ook op internationaal niveau projecten kunt trekken.


Offer

Werken bij Pipelife betekent werken bij een uniek kopstaartbedrijf, waar je ruwe grondstof verwerkt ziet worden tot kunststof leidingsystemen. Deze gaan vervolgens de hele wereld over en worden toegepast in een verscheidenheid aan markten.

Pipelife biedt een uitdagende, afwisselende en verantwoordelijke leidinggevende functie binnen de afdeling Supply Chain van Pipelife Nederland BV, met uiteraard een concurrerend salaris en arbeidsvoorwaarden, gebaseerd op relevante kennis en ervaring.


Application

Pipelife Nederland BV heeft Inspired-Search, executive search en recruitment voor supply chain en logistieke posities, geselecteerd om de beste kandidaat voor deze positie te vinden en te selecteren. Bij interesse, neem contact op met:

Edwin Tuyn, Managing Partner Inspired-Search
edwin@inspired-search.com | +31 654908052